Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Po chladném ránu slunečno, v noci na zítřek hlavně na východě zase mráz

Odpoledne a večer hrozí velmi silné bouřky

Aktuality

Dnes k nám bude vrcholit příliv tropického vzduchu před studenou frontou, která přes naše území začne přecházet k večeru z Německa. První přeháňky a bouřky se začnou tvořit odpoledne v Čechách. Během odpoledne budou nabírat na síle. Nejintenzivnější se očekávají večer v Čechách. Bouřky se mohou být velmi silné, doprovázené nárazy větru přes 80 km/h, přívalovými srážkami s úhrny přes 40 mm a kroupami. V noci se postupně bouřky rozšíří i na Moravu a do Slezska, ale již zeslábnou.

Tip: Sledujte bouřky na radaru on-line



On-line

22:28
Bouřit začíná opět také v Praze. Ve druhé polovině noci se mohou bouřky vyskytnout také na západě Moravy. Nedaleko Znojma v Rakousku vznikají totiž další bouřky.

22:08
Do Plzeňského kraje bouřky přináší přívalové srážky. V Trpístech spadlo 60 mm srážek. Západně od Plzně hasiči vyjíždějí k zatopeným místům.

19:22
Silné bouřky z Bavorska nyní dorazily na Šumavu. Nyní budou postupovat dále k severovýchodu přes Čechy.

19:14
Na západě Čech vznikají nové bouřkové buňky. Z Bavorska na západ Čech navíc postupují silné bouřky na studené frontě. Hrozí v nich především silné nárazy větru a přívalové srážky. Bouřky doprovází i vysoký počet blesků.

17:53
Ani v dalších hodinách si v Čechách od bouřek neodpočineme. Další nyní vznikají na východě Čech. Z Bavorska další bouřky postupují také na západ Čech.

17:03
Na západě Čech bouřky ustaly. Další sem ovšem dorazí pozdě večer na studené frontě z Bavorska.

16:43
Silné bouřky jsou teď hlášeny především na severu Čech a také ve východní části Jihočeského kraje.

15:43
Bouřka nyní zasáhla také Prahu. V severozápadní části města jsou hlášeny až 2 cm veliké kroupy.

15:33
Současné bouřky jsou zatím předfrontální. Samotná studená fronta přes naše území začne přecházet večer z Německa od západu dále k východu.

14:43
Supercely jako minulý čtvrtek se dnes netvoří. Střih větru je totiž jen slabý.

14:43
Silná bouřka i s kroupami se vyskytuje na Chomutovsku. Bouřky vznikají také v okolí Prahy.

14:04
Na stanici Číhaň v Plzeňském kraji spadlo v bouřce 20 mm srážek a teplota klesla z 28 °C na 19 °C.

13:44
Nejsilnější bouřka se vyskytuje mezi Českými Budějovicemi a Táborem. Postupuje dále k severu do Středočeského kraje. Radar

12:54
Na Moravu a Slezsko dorazí bouřky až v noci na zítřek a již nebudou tak silné jako v Čechách, kde se v následujících hodinách mohou tvořit i velmi silné bouřky (nejintenzivnější se očekávají v centrálních částech Čech - v pásu od Českých Budějovic po Liberec).

12:54
Teploty se pohybují většinou mezi 30 °C až 34 °C. Nejtepleji je v Brně a Ostravě (rovných 34 °C). Díky vysokým vlhkostem vzduchu (kolem 50 %) panuje také pocit dusna.

12:48
V západní polovině Čech se začínají tvořit první intenzivní bouřky. Na Strakonicku je doprovází i kroupy. V následujících hodinách budou v Čechách přibývat další bouřky.