Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Další studená fronta, od severozápadu začne pršet, na horách vydatně sněžit

Tvořit se stále budou i silné bouřky

Aktuality

Dnes k nám zesílí příliv teplého vzduchu. V průměru bude o 2 °C tepleji než včera. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 22 °C až 26 °C, na východě až na 28 °C. K tomu bude během dne narůstat kupovitá oblačnost a odpoledne se místy přidají také přeháňky nebo bouřky. Vyskytnou se ovšem jen lokálně. Ojediněle se objeví silné bouřky doprovázené kroupami, silnějšími nárazy větru a přívalovými srážkami s úhrny kolem 30 mm.

Tip: Sledujte bouřky on-line

On-line

19:36
Bouřky se přesouvají na Moravu. Kroupy už se v nich ovšem nevyskytují.

18:36
Takto vypadala odpolední supercela na severu Plzeňského kraje: fotografie. Bouřka v několika obcí vytvořila vrstvu krup vysokou několik centimetrů a přinesla kroupy i o velikosti 4 cm.

18:22
Silné bouřky se postupně přesouvají na pomezí Čech a Moravy. Jinde v Čechách bouřky ustávají a situace se uklidňuje.

17:45
Silné bouřky se vyskytují zejména na Vysočině a východě Čech. V západní polovině Čech naopak bouřky ustávají a většinou už jen prší.

16:55
K bouřce se schyluje také v Praze.

16:45
V noci na zítřek bouřky ustanou, ale zítra se opět vrátí. Především v západní polovině Čech navíc jejich vznik podpoří studená fronta. V pondělí se po jejím přechodu mírně ochladí.

16:25
Nejvíce nyní bouřky hrozí v Plzeňském, Středočeském a Královéhradeckem kraji. Radar

16:20
Bouřky se dnes tvoří především v Čechách. Na Moravě jsou jen ojedinělé a teploty na jihu překračují 28 °C. Častější budou bouřky v Čechách i v následujících hodinách.

16:10
Bouřky dnes opět doprovází kroupy a přívalové srážky. Zatím největší byly hlášeny z Českých Budějovic a z Volar na jihu Čech. Zde dosahovaly 2 až 3 cm. Fotografie