Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Na východě trvalejší srážky, na západě přeháňky, v noci na zítřek opět častěji mráz

V Bratislavě je kalamita, napadlo přes 30 cm sněhu

Intenzivní sněžení dnes zasáhlo Slovensko. Nejhorší situace je na západě Slovenska v okresech Bratislava, Malacky, Pezinok a Trnava, kde napadlo od 20 do 40 cm sněhu. Hustě začalo sněžit během dopoledne a za pár hodin napadlo přes 30 cm mokrého sněhu. Takto vydatné sněžení způsobilo kolaps dopravy a uzavřeno muselo být i bratislavské letiště. Hromadná doprava je v hlavním městě z velké části zrušena. Dálnice D1 do Bratislavy je neprůjezdná a řada dalších silnic je sjízdná jen s velkými obtížemi. Na silnicích uvízla spousta lidí. Za pouhé tři hodiny napadlo na bratislavské meteorologické stanici Koliba 31 cm sněhu. Celková sněhová pokrývka zde podle SHMÚ dosahuje 52 cm sněhu. Takto husté sněžení je v Bratislavě výjimečné a život ve městě zcela ochromilo. Sněžení nyní v Bratislavě začíná slábnout a večer ustane úplně. Vydatné sněží pokračuje především na středním Slovensku, kde bude ustávat až v druhé polovině noci na zítřek. V oblasti Tater napadne kolem 40 cm sněhu a tvořit se budou při čerstvém větru sněhové jazyky. Některé oblasti na jihu se ovšem sněžení vůbec nedočkali a po celou dobu jen pršelo při teplotách kolem 3 °C.

Sněžení zasáhlo svým okrajem i východ našeho území. Na Moravě zatím napadlo od 0 do 4 cm, při hranicích se Slovenskem až 10 cm sněhu. Sněžení zde bude ustávat večer.

Sníh
Bratislava Koliba - pohled z meteorologické stanice SHMÚ, kde napadlo během pár hodin 30 cm sněhu a celkově zde leží kolem půl metru sněhu, zdroj: Facebook SHMÚ


Husté sněžení v Bratislavě dnes dopoledne, během pár hodin město zasypal sníh