Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Teplotně podprůměrně počasí pokračuje, v noci na zítřek hrozí častěji mráz

Léto se nevzdává, letní počasí bude pokračovat

Dnes přes naše území přechází studená fronta. Aktuálně prší a bouří na jihu Čech a na Vysočině. Během dne se budou srážky přesouvat dále na východ. Zítra počasí u nás začne opět ovlivňovat tlaková výše. Srážky se tak již nevyskytnou a na obloze převládne polojasno. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 20 °C až 24 °C. V dalších dnech se bude opět oteplovat. Ve středu již převládne na obloze jasno a teploty vystoupí na 22 °C až 26 °C. Slunečno s teplotami kolem letních 26 °C nás čeká také ve čtvrtek a v pátek. Nejteplejší z celého týdne bude zřejmě sobota, kdy naměříme 26 °C až 30 °C. V neděli přes naše území zřejmě přejde studená fronta, ale v příštím týdnu by k nám po přechodném ochlazení opět mohl proniknout teplý vzduch. Předpověď na příští týden se ovšem bude ještě upřesňovat.

Před námi je tak stále nadprůměrně teplé počasí. Léto se zatím nevzdává, i když ve čtvrtek s příchodem září skončí meteorologické léto a začne meteorologický podzim. Astronomický podzim začíná 22. září. Na příchod podzimního počasí si ještě počkáme. Zpravidla ovšem nastupuje v polovině září, kdy už se podle dlouhodobých průměrů nejvyšší denní teploty pohybují lehce pod 20 °C.

Tip: Numerický model - předpověď teplot a srážek na další dny

Počasí
Odpolední teploty ve čtvrtek - první zářijový den přinese letní teploty, nástup meteorologického podzimu se zatím v počasí neprojeví