Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Na východě trvalejší srážky, na západě přeháňky, v noci na zítřek opět častěji mráz

Teploty překonávají historické rekordy

Teploty se dnes při slunečném počasí šplhají i přes letních 25 °C a překonávají historická maxima pro 18. dubna. Teplotní rekord padl i v Praze Klementinu, kde se pravidelně měří již od roku 1775. Zatím nejvyšší teplota 25,5 °C zde byla naměřena v roce 1934. Dnes se teploty v centru Prahy šplhají i přes 26 °C. Přesná hodnota nového rekordu bude známá až večer. Takto brzo se naposledy vyskytl první letní den v Praze v roce 2007 (17. dubna tehdy teplota překročila 25 °C).

V Dobřichovicích až 28,6 °C
Nejvyšší teploty jsou dnes měřeny ve Středočeském a Ústeckém kraji. Nejchladněji naopak zůstává v Moravskoslezském kraji, kde se nejvyšší teploty pohybují kolem 23 °C. Nejvyšší teplota byla naměřena na stanici ČHMÚ v obci Dobřichovice nedaleko Prahy, kde vystoupila až na 28,6 °C. V Čechách ve velkých městech se teploty pohybují většinou kolem 25 °C. Teplo je i na horách. Na šumavském Churáňově na stanici ČHMÚ teplota dosáhla na 20 °C.

Zítra se prudce ochladí. Především v Čechách zůstanou nejvyšší denní teploty jen mezi 10 °C až 14 °C a bude pršet. V příštím týdnu se teplé počasí vrátí.

Tip: Aktuální teploty v ČR

Teploty
Teploty dnes v 15:30 - nejtepleji je ve Středočeském a Ústeckém kraji