Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Deštivo, ve vyšších polohách trvalé sněžení a na Moravě i zabouří

Studená fronta přinese ochlazení, o víkendu se vyjasní

Dnes k nám ještě proudí teplejší vzduch před studenou frontou. Nejvyšší denní teploty dnes vystoupí na 20 °C až 24 °C. Na Moravě a ve Slezsku se ve vlhkém vzduchu tvoří i přeháňky nebo bouřky. Ty budou ustávat večer, kdy ovšem naopak do Čech dorazí studená fronta z Německa. Přinese déšť a mohou se vyskytnout i bouřky (zejména na severu Čech). Zítra brzy ráno se fronta přesune na Moravu a do Slezska. Zítra již bude v průměru o 6 °C chladněji než dnes. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 14 °C až 18 °C. Pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý severozápadní vítr s nárazy kolem 50 km/h. Na obloze k tomu bude oblačno až zataženo a na severovýchodě území se mohou vyskytnout přeháňky.

Spíše chladnější počasí u nás vydrží i ve čtvrtek a v pátek, kdy se teploty budou pohybovat mezi 15 °C až 19 °C. Na obloze bude stále hodně oblačnosti a objevit se mohou přeháňky. Časté ovšem nebudou a celkové srážkové úhrny budou jen nízké. Počasí se začne vylepšovat o víkendu. Protrhá se oblačnost a teploty překročí 20 °C. V neděli vystoupí na příjemných 20 °C až 24 °C. Oteplování bude pokračovat také v příštím týdnu, kdy se u nás ojediněle mohou vyskytnout i první tropické teploty letošního roku.

Počasí
V dalších dnech k nám bude proudit chladnější vzduch od severozápadu, nejvyšší denní teploty zůstanou pod 20 °C. Nijak výrazně podprůměrné teploty nás ovšem nečekají a o víkendu se opět oteplí.