Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Další studená fronta, od severozápadu začne pršet, na horách vydatně sněžit

Další rekordně teplý den v úterý

Včera se u nás teploty pohybovaly mezi 7 °C až 11 °C a na některých místech dokonce překonaly dlouholeté teplotní rekordy. Podle ČHMÚ byly na 29 stanicích ze 147 stanic (s minimální délkou měření 30 let a více) překonány nebo vyrovnány dosavadní rekordy pro 6. leden. Vůbec nejtepleji bylo v Karviné, kde teplota vystoupila až na 13,2 °C. Dnes již bude chladněji. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 3 °C až 7 °C, na jihu a jihovýchodě až na 9 °C. Na obloze k tomu bude zataženo, mlhavo a místy se vyskytne slabý déšť nebo mrholení. Podobné počasí nás čeká i zítra.

Teploty přes 10 °C se opět vrátí v úterý. Bude dokonce ještě v průměru o 1 °C tepleji než včera. Odpolední teploty se zastaví na 8 °C až 12 °C, ojediněle mohou dosáhnout až na 13 °C. Opět tak budou překonávat teplotní rekordy. V ohrožení je i rekord z Prahy Klementina, kde se počasí sleduje již od roku 1775. Současný rekord pro 9. ledna zde činí 12,8 °C z roku 2007. I přesto, že nás čekají rekordně vysoké teploty, tak naši pocitovou teplotu sníží čerstvý vítr s nárazy kolem 50 km/h, na Vysočině kolem 80 km/h a na horách až 100 km/h.

Ve středu opět denní maxima klesnou na hodnoty kolem 6 °C. Podobné teploty u nás budou panovat i v dalších dnech. Stále se jedná v lednu o nadprůměrné hodnoty a nástup zimy je zatím v nedohlednu. Mrazy se nečekají ani v nočních hodinách. Současné počasí je v ostrém kontrastu s tím, jak bylo přesně před rokem. Tehdy u nás ráno teploty klesaly pod -15 °C a i během dne se pohybovaly kolem -10 °C.

Tip: Numerický model - předpověď teplot a srážek na další dny

Teploty
Předpověď teplot na úterý odpoledne - na řadě míst opět naměříme přes 10 °C.