Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Další ochlazení, hlavně v Čechách větrno a přeháňky, na horách sněhové

Úvod nového týdne doprovodí lokální bouřky s přívalovými srážkami

V novém týdnu bude v Česku pokračovat tropické počasí, ale denní maxima se již nebudou dostávat tak vysoko jako dnes, kdy se na severozápadě očekává dokonce super-tropických 35 °C. Vysoké teploty navíc v pondělí a v úterý v některých oblastech zchladí přeháňky a bouřky. Dostane se k nám totiž o něco vlhčí vzduch, ve kterém se budou odpoledne a večer místy tvořit přeháňky nebo bouřky.

Zítra se bouřky objeví především v severní polovině Čech. V úterý se mohou objevit kdekoliv. Častější budou na horách a jejich okolí. Bouřky ojediněle doprovodí přívalové srážky s úhrny až 30 mm. Jejich postup totiž bude jen pomalý a v podstatě se vyprší na jednom místě. Denní maxima se v pondělí a v úterý očekávají většinou mezi 27 °C až 31 °C. Po bouřkách se samozřejmě přechodně ochladí. Bouřky se budou tvořit z tepla a nebudou souviset s přechodem studené fronty. Trvalé ochlazení nás tak nečeká.

Ve středu se již přeháňky nebo bouřky tvořit nebudou. Denní maxima se stále budou pohybovat mezi 27 °C až 31 °C. Opět se u nás přeháňky a bouřky vyskytnou v pátek. Žádné významnější ochlazení se ovšem neočekává a denní maxima budou stále tropická.

Bouřky
V úvodu příštího týdne musíme počítat s místním výskytem přeháněk a bouřek