Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Další studená fronta, od severozápadu začne pršet, na horách vydatně sněžit

Trvalý a vydatný déšť zvedne hladiny řek

Dnes bude zejména na západě území vydatně pršet. Na jihozápadě území se vyskytují dokonce bouřky. Nejvíce srážek spadne v severozápadních Čechách v horských oblastech a to až 50 mm. Během dne bude navíc zesilovat vítr. Díky srážkám je očekáván všeobecný vzestup hladin v povodí Ohře a Bíliny s možností ojedinělého dosažení 1. SPA. Na trvalé srážky a povodňovou bdělost upozorňuje i ČHMÚ pro kraje Karlovarský a Ústecký. Úpozornění platí od dnešního poledne do zítřejšího poledne.

Upozornění

Tlaková níže postupuje přes střední Evropu k severozápadu. S ní spojený frontální systém ovlivní počasí zejména v severozápadních Čechách.

V následujících 24 hodinách očekáváme v severozápadních Čechách, zejména v horských a podhorských oblastech trvalé srážky s předpokládanými úhrny od 30 do 50 mm. Navíc předpokládáme zesilující vítr, zpočátku jihovýchodní, postupně jižní až jihozápadní s nárazy 15 až 20 m/s. Vzhledem k nasycenosti povodí očekáváme všeobecný vzestup hladin v povodí Ohře a Bíliny s možností ojedinělého dosažení 1. SPA.

S rostoucí intenzitou a trváním trvalého deště roste pravděpodobnost v uvedených oblastech rozvodnění toků, zatopení sklepů, níže položených míst, údolních poloh apod.

Zdroj: ČHMÚ