Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Proměnlivé počasí s přeháňkami, v noci na zítřek naposledy mráz

V první polovině týdne déšť, potom tlaková výše s mlhami a nízkou oblačností

Dnes začal listopad a počasí tomu odpovídá. Teploty se pohybují kolem průměrných 10 °C a na řadě míst prší. Sychravé podzimní počasí u nás vydrží i v příštím týdnu. Počasí nabídne dvě tváře podzimu. V první polovině týdne bude často pršet, ve druhé polovině týdne se k nám naopak nasune tlaková výše, která se postará o vznik inverze a tudíž častých mlh a nízké oblačnosti.

Podzim
Počasí v příštím týdnu nabídne dvě tváře podzimu - na začátku bude často pršet, na konci týdne se budou tvořit inverze

První dva dny nového týdne budou nadprůměrně teplé. Denní maxima se vyšplhají na 12 °C až 16 °C, lokálně až na 18 °C. K tomu musíme počítat s podmračenou oblohou a místy s občasným deštěm. Deštivé počasí bude pokračovat i ve středu, kdy navíc poklesnou i teploty. Denní maxima již vystoupí jen na 7 °C až 11 °C. Přes naše území totiž přejde studená fronta. Po jejím přechodu k nám začne proudit o něco chladnější vzduch a nasune se k nám tlaková výše.

Ve čtvrtek a v pátek už se tak na řadě míst dočkáme slunečních paprsků a srážky ustanou. Denní maxima budou většinou do 10 °C a ranní teploty klesnou v pátek i k bodu mrazu. O víkendu u nás sice setrvá vliv tlakové výše, ale zároveň k nám ve vyšších vrstvách atmosféry začne proudit teplejší vzduch. Často se tak budou tvořit mlhy a nízká oblačnost. Slunečné počasí budou mít jisté jen hory.