Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Proměnlivé počasí s přeháňkami, v noci na zítřek naposledy mráz

Horký vzduch se v neděli vrátí, bude opět i přes 35 °C

Dnes přes naše území přechází nevýrazná studená fronta, která se projevila především změnou směru větru a od severu se začíná ochlazovat (srážky k nám fronta nepřináší). Například v Liberci je aktuálně 21 °C, přitom včera ve stejnou dobu tu bylo již 28 °C. Nejvyšší denní teploty se dnes očekávají mezi 26 °C až 30 °C, na jihu území se dostanou až na 32 °C. Oproti včerejšímu dni se tak ochladí v průměru o 5 °C, na severu Čech až o 10 °C.

Ještě příjemnější počasí nás čeká zítra. Ráno se budou teploty pohybovat jen kolem 13 °C a odpoledne se dostanou na 23 °C až 27 °C. Tropické teploty tak již nehrozí. O víkendu se ovšem opět oteplí. V sobotu ráno ještě sice budou teploty stále kolem 13 °C, ale během dne už čekejme 26 °C až 30 °C. V neděli se dokonce oteplí na 30 °C až 34 °C, v Čechách až na 37 °C. Teploty se tak opět dostanou na tzv. super-tropické hodnoty přes 35 °C a hrozí překonání teplotních rekordů pro daný den. Vrátí se k nám totiž horký vzduch z Afriky, který se aktuálně nachází nad západní Evropou a proudil k nám včera. Dlouhodobější a výraznější ochlazení k nám dorazí v úterý po pondělním přechodu studené fronty s bouřkami.

Tip: Numerický model - předpověď teplot a srážek na další dny

Teploty
Teploty v pátek ráno v 5:00 - skvělou příležitost pro vyvětrání teplého vzduchu nabídne páteční a sobotní ráno - teploty budou jen mezi 11 °C až 15 °C.