Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: V jihovýchodní polovině postupně srážky, zítra budou na východě i vydatnější

Na horách opět mrzne a napadl poprašek sněhu, obleva se ale vrátí

V noci na dnešek přes naše území přešla studená fronta, která k nám přinesla ochlazení. Na hory a i do středních poloh se vrátily sněhové přeháňky. Na horách i připadlo pár centimetrů sněhu, většinou od poprašku po 3 cm. Poprašek sněhu se objevil místy i na Šumavě, kde v minulých dnech sníh zcela roztál. Slabý poprašek se ráno objevil i místy na severu Vysočiny (kolem Svratouchu).

Sníh
Jizerka v Jizerských horách dnes ráno - ještě včera tu sníh nebyl, po nočním sněžení tu připadlo kolem 2 cm a vrátily se mrazy, zdroj: chmi.cz

Dnes se sněhové přeháňky objeví hlavně na horách na severu a severovýchodě. Připadnout může ještě kolem 2 cm. Zítra nás ovlivní jižní okraj teplé fronty. Srážky přinese jen výjimečně na sever Čech a na horách půjde o sněžení. Dnes i zítra se na horách očekávají celodenní mrazy, jinde teploty vystoupí na 2 °C až 6 °C.

V dalších dnech se ale opět začne výrazně oteplovat a vrátí se výrazná obleva. O víkendu bude i na horách téměř 10 °C. V nižších polohách se teploty mohou dostat ojediněle až nad rekordních 15 °C. Takové hodnoty jsou pro přelom roku mimořádně vysoké. Nástup pravé zimy je zatím v nedohlednu.

Teploty
Očekávané teploty v sobotu odpoledne, zdroj: ventusky.com