Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Proměnlivé počasí s přeháňkami, v noci na zítřek naposledy mráz

Přišlo jarní počasí, teploty překračují 15 °C

V noci na dnešek přes naše území přešla teplá fronta, po které k nám zesílil příliv teplého vzduchu od jihozápadu. To se projevilo na teplotách. Oproti včerejšímu dni jsou v některých oblastech až o 8 °C vyšší než včera. Nejvíce se dnes oteplení projevuje v jižní a jihozápadní polovině území, kde se teploty dostaly i nad jarních 15 °C. Na jihu Prahy v Komořanech podle ČHMÚ teplota ve 14:00 vystoupila na 15,8 °C. V nedalekých Slapech teplota vystoupila na 16,8 °C. Přes 15 °C se teploty dostaly také v Plzni a na jihu Moravy. Chladněji dnes zůstává na severu Čech, kde se teploty pohybují kolem 9 °C. Naposledy se u nás teploty přes 15 °C vyskytly na začátku listopadu. Zajímavé je také srovnání s minulým víkendem. Přesně před týdnem u nás ranní teploty klesaly i pod -15 °C.

Zítra k nám příliv teplého vzduchu bude vrcholit. Teploty vystoupí ještě o něco výše. Naměříme většinou 13 °C až 17 °C. Chladněji zůstane jen v místech s nízkou oblačností. Ta se vytvoří především na Vysočině a západě Moravy.

V pondělí počasí u nás ovlivní frontální systém. Čeká nás tak deštivé počasí a ochlazení. Nejvyšší denní teploty v pondělí vystoupí na 7 °C až 11 °C, na východě až na 14 °C. V úterý srážek ubude a teploty se ustálí na 11 °C. Ve druhé polovině týdne se zřejmě teploty opět vrátí k 15 °C. Zima se ovšem stále ještě může vrátit. Některé modely očekávají kolem 20. března vpád původem arktického vzduchu do střední Evropy. Předpovědi se ještě budou upřesňovat. Zimní počasí se ještě v tomto období běžně vrací.

Tip: Aktuální teploty - teploty na meteorologických stanicích v ČR

Počasí
V jižní polovině území se vyskytovaly i jarní teploty