Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Deštivo, ve vyšších polohách trvalé sněžení a na Moravě i zabouří

Po Velikonocích jaro, dočkáme se i 20 °C

Dnes se u nás po delší době na většině území teploty dostaly nad 10 °C. V průměru vystoupily na 9 °C až 13 °C. Přes opravdu jarních 15 °C se ovšem teploty nedostaly (tedy jen s výjimkou stanice ČHMÚ ve Vyšším Brodě na jihu Čech, kde se teplota zastavila na 15,1 °C). Oteplování ovšem zítra pokračovat nebude. Počasí totiž ovlivní tlaková níže a během dne se tak přidá déšť. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 8 °C až 12 °C, na východě až na 14 °C. Na Moravě a ve Slezsku se v teplejším vzduchu mohou ojediněle vyskytnout i bouřky. Nejchladněji bude v neděli. Nejvyšší denní teploty zůstanou mezi 6 °C až 10 °C a pocitovou teplotu bude o dalších 5 °C snižovat čerstvý vítr s nárazy kolem 60 km/h. K tomu musíme počítat s proměnlivou oblačností a místními přeháňkami (ve vyšších, na severu přechodně i v nižších, polohách budou sněhové).

V pondělí srážky ustanou a oblačnost se bude protrhávat. Ráno se teploty budou pohybovat kolem bodu mrazu. Odpoledne se oteplí na 7 °C až 11 °C.

V úterý a ve středu k nám pronikne teplý vzduch od jihovýchodu. Odpolední teploty tak již budou vyloženě jarní. V úterý naměříme 13 °C až 17 °C, ve středu dokonce 16 °C až 20 °C. Dočkáme se tak s vysokou pravděpodobností i prvních letošních 20 °C. Ve čtvrtek se sice ochladí, ale bude se jednat jen o přechodné ochlazení. Závěr týdne bude opět jarní s teplotami přes 15 °C. Na příchodu jarního počasí v příštím týdnu se již shodují všechny modely.

Tip: Numerický model - podrobná předpověď teplot na další dny

Počasí
V příštím týdnu začne pravé jarní počasí a příroda se začne pomalu probouzet ze zimy.