Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Na východě trvalejší srážky, na západě přeháňky, v noci na zítřek opět častěji mráz

Letní až tropické teploty se přechodně vrátí o víkendu

V tomto týdnu se k nám dostává chladnější vzduch z Atlantiku. Denní maxima se tak včera pohybovala většinou mezi 20 °C až 24 °C. Podobné teploty nás čekají do pátku. O víkendu k nám pronikne teplejší vzduch z jihu. V sobotu tak naměříme letních 23 °C až 27 °C. V neděli denní maxima zamíří dokonce na 27 °C až 31 °C. Na některých stanicích se tak opět vyskytne tropický den. Víkendové počasí k tomu doprovodí většinou polojasná obloha.

V letošním srpnu je ovšem počasí velmi proměnlivé a tak víkendové oteplení dlouho nevydrží. Již v neděli pozdě odpoledne začne od západu přibývat oblačnosti a v noci z neděle na pondělí k nám dorazí fronta. Ta přinese přeháňky i bouřky. V pondělí se potom očekávají denní maxima od 20 °C na západě až po 28 °C na východě. Teplotní rozdíly mezi západem a východem zřejmě vydrží i v úterý. Ve středu se již na celém území teploty ustálí mezi 20 °C až 24 °C. Vrátí se tedy na hodnoty, které pozorujeme v těchto dnech.

Tip: Numerický model - předpověď teplot a srážek na další dny

Poslední týdny k nám přinášejí srážkově spíše bohatší počasí, které dělá radost především zemědělcům. Výrazně totiž zmírňuje hlavně sucho v povrchové vrstvě půdy. Díky nižším teplotám navíc nenastává tak výrazný výpar.

Počasí
O víkendu nás čeká teplé počasí, v neděli naměříme i tropické teploty.