Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Další studená fronta, od severozápadu začne pršet, na horách vydatně sněžit

Další teplotně nadprůměrný týden před námi

Změna v charakteru počasí nás nečeká ani v novém týdnu. Nad střední Evropou se nadále bude udržovat tlaková výše. Frontální systémy, které se k nám z Atlantiku budou dostávat, se nad naším územím rozpadnou a projeví se jen zvětšenou oblačností. Hned první den týdne bude podmračený. Přes naše území bude postupovat slabá fronta, která ovšem srážky přinese jen ojediněle v podobě mrholení nebo slabého deště. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 2 °C až 6 °C.

V úterý bude oblačnosti na obloze opět o něco méně než v pondělí. Hlavně na Moravě se ovšem vytvoří nízká oblačnost nebo mlhy. Denní maxima vystoupí na 4 °C až 8 °C, na Moravě zůstanou kolem 0 °C. Ranní teploty budou kolem bodu mrazu. Podobný charakter počasí nás čeká až do pátku. Morava bude stále chladnější než Čechy a Slezsko, kde se v maximech teploty budou pohybovat mezi 4 °C až 8 °C, ojediněle se vyšplhají až na 10 °C. To jsou v lednu samozřejmě nadprůměrné hodnoty.

Podle současných předpokladů k nám první významnější srážky dorazí v sobotu. Ve vyšších polohách budou sněhové a hlavně na horách v Čechách může v sobotu napadnout od 5 do 10 cm sněhu. Předpověď pro konec týdne se ovšem ještě bude upřesňovat. Celkově nový týden opět skončí teplotně nadprůměrný a srážkově podprůměrný.

Počasí
Na horách bude až do pátku sníh odtávat, ve vyšších vrstvách atmosféry k nám totiž bude proudit teplý vzduch. Ochlazení a sněžení na hory dorazí zřejmě v sobotu, ale nijak vydatné nebude.