Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes už se objeví srážky a hlavně na západě přechodně chladněji

Úvod nového týdne přinese hodně oblačnosti i srážky, v jeho závěru se opět projasní

V úvodu nového týdne počasí u nás ovlivní oblast nižšího tlaku vzduchu. Slunečné počasí tak skončí a musíme počítat místy se srážkami. V pondělí již bude na obloze hodně oblačnosti a místy se objeví přeháňky. Ojediněle může i zabouřit. Nejvyšší denní teploty budou většinou mezi 18 °C až 22 °C (chladněji bude v místech s deštěm). S podmračeným počasím a místními přeháňkami musíme počítat také v úterý. Od západu ale budou srážky ustávat a oblačnost se bude přechodně protrhávat. Denní maxima zamíří opět na 18 °C až 22 °C.

Středa bude ráno většinou polojasná, ale během dopoledne k nám od západu začne přicházet studená fronta. Déšť se ve středu očekává v západní polovině Čech. V noci na čtvrtek se přesune na východ. Ve čtvrtek potom budou srážky od severozápadu ustávat a oblačnost protrhávat. Denní maxima po přechodu studené fronty vystoupí na 13 °C až 17 °C. Výrazný propad teplot nás tak nečeká.

Fronta
Ve středu k nám z Německa zamíří studená fronta, zpočátku přinese srážky hlavně na západ, později i na východ, zdroj: metoffice.gov.uk

V závěru týdne bude postupně oblačnosti ubývat. Víkend by mohl přinést opět slunečné počasí s teplotami až mezi 17 °C až 21 °C. Některé modely ovšem v noci ze soboty na neděli naznačují možný přechod slabší fronty. Přelom září a října nabídne spíše teplejší počasí. Srážky se u nás objeví hlavně v první polovině týdne. Celé území ovšem nezasáhnou a tak zřejmě zůstanou i místa, kde za celý týden vůbec nezaprší.

Srážky
Očekávané srážkové úhrny do středečního poledne (za 72 hodin), zdroj: ventusky.com