Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Na východě trvalejší srážky, na západě přeháňky, v noci na zítřek opět častěji mráz

Výrazné oteplení, teploty se dostanou k 10 °C

Od poloviny listopadu u nás panuje spíše chladnější počasí. V tomto týdnu se vyskytly i v nižších polohách celodenní mrazy. Chladné počasí ovšem končí. Včera sice s příchodem prosince začala meteorologická zima, ale v počasí se to neprojeví. Poprvé od poloviny listopadu se teploty opět dostanou k hranici 10 °C, což jsou v prosinci výrazně nadprůměrné hodnoty. Běžně se v těchto dnech denní maxima pohybují kolem 3 °C. Rekordní hodnoty pro tyto dny potom dosahují 14 °C. Ty v ohrožení v příštích dnech nebudou.

Oteplení se nejvíce projeví v Čechách. Již dnes se na Klatovsku teploty šplhají na 7 °C teplotní mapa). Zato v Brně jsou teploty stále kolem -2 °C (během pár hodin sem navíc dorazí mrznoucí déšť s tvorbou silné ledovky, který může v regionu způsobit dopravní kolaps). Zítra bude ještě tepleji. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 7 °C až 12 °C, na Moravě a severovýchodě Čech zůstanou mezi 2 °C až 6 °C. K tomu musíme počítat se zataženou oblohou a občasným deštěm. V západních Čechách nelze vyloučit ani výskyt bouřky. V úterý se očekávají spíše přeháňky a teploty budou během dne mezi 5 °C až 9 °C.

Ve středu se ochladí. Ráno bude mrznout a během dne naměříme 1 °C až 5 °C. Na 10 °C se teploty opět dostanou v pátek. Před námi je tak na prosinec velmi teplé počasí. Nejtepleji bude na západě území.

Tip: Numerický model - podrobná předpověď teplot a srážek na další dny

Teploty
Teploty zítra odpoledne - hlavně na západě se dostanou k 10 °C, na Moravě bude stále o poznání chladněji.