Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Deštivo, ve vyšších polohách trvalé sněžení a na Moravě i zabouří

V příštím týdnu pozvolné oteplování, teploty se dostanou nad příjemných 20 °C

Po celý tento týden u nás panovaly podprůměrné teploty a často se vyskytovaly srážky. Nový týden přinese příjemnější počasí. Srážek bude výrazně méně a pozvolna se bude oteplovat. Hned v pondělí se očekává většinou polojasno až oblačno a přeháňky se objeví jen ojediněle (hlavně na východě). Denní maxima zamíří na 15 °C až 19 °C. Ranní teploty budou ovšem nízké. V pondělí ráno se očekávají mezi 4 °C až 8 °C, na západě jen kolem 2 °C a ojediněle se zde mohou objevit přízemní mrazíky.

Chladné bude také úterní ráno s minimální teplotami mezi 3 °C až 7 °C. Odpoledne ovšem naměříme příjemných 16 °C až 20 °C. Na obloze bude opět polojasno až oblačno, ráno i skoro jasno. Přeháňky se mohou odpoledne ojediněle objevit na severovýchodě. Středeční ráno už přinese vyšší teploty mezi 6 °C až 10 °C. Během dne bude podobně jako v úterý. Denní maxima vystoupí ještě o trochu výše na 18 °C až 22 °C.

Od čtvrtka už se teploty začnou dostávat nad 20 °C. V pátek a o víkendu se ojediněle mohou dostat i na letních 25 °C, většinou ale budou v intervalu 20 °C až 24 °C. Hlavně o víkendu ovšem musíme počítat s odpoledními přeháňkami, ojediněle bouřkami. Kupovité oblačnosti bude stále hodně.

Oteplení
Teploty v příštím týdnu postupně porostou