Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Další studená fronta, od severozápadu začne pršet, na horách vydatně sněžit

In-počasí pokračuje v partnerství s Karlovou univerzitou

V minulém roce naše společnost InMeteo vstoupila do partnerského programu Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze (MFF UK). Po roce úspěšné spolupráce se podařilo dokončit například projekt na detekci frontálních systémů v atmosféře, který byl spolufinancován Evropskou unií. Jeho výstupy budou v brzké době k dispozici na našem projektu Ventusky. Ve spolupráci budeme pokračovat i v následujícím roce. InMeteo opět podepsalo v tomto měsíci smlouvu o spolupráci.

Spolupráce nám umožňuje rozšiřovat naše služby o zajímavé produkty. MFF UK disponuje nejlepším univerzitním pracovištěm v oblasti fyziky atmosféry a meteorologie v České republice. Teoretické poznatky jsme schopni zužitkovat například v aplikaci Ventusky, která pomáhá lidem po celém světě s předpovědí nebezpečných bouří nebo hurikánů.

Na MFF UK spolupracujeme především s doktorem Michalem Žákem. Jeho zajímavé články si můžete přečíst i na stránkách In-počasí. Cílem článků je dále popularizovat meteorologii a více ji přiblížit lidem jako důležitý obor, který pomáhá chránit lidské životy, ale i plánovat každodenní aktivity. Partnerství se společností InMeteo umožňuje studentům dostat se k praktickému uplatnění nejmodernějších poznatků meteorologie v soukromém sektoru a spolupodílet se na jejich dalším vývoji a zdokonalování.

Matfyz
Pracoviště Matematicko-fyzikální fakulty v Praze Troji