Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Začíná k nám proudit teplý vzduch, přidá se i saharský prach

Teploty budou odpovídat dlouhodobým průměrům, čeká nás příjemné počasí

Počasí v příštích dnech bude plně odpovídat začátku září. Dnes denní maxima vystoupí na 19 °C až 23 °C. Na obloze k tomu bude většinou polojasno beze srážek. Zítra počasí u nás ovlivní jižní okraj teplé fronty. Na severu tak může slabě zapršet. Během dne se ovšem oblačnost bude protrhávat. Hlavně na jihu bude odpoledne slunečno. Teploty vystoupí na 22 °C až 26 °C, na severu zůstanou kolem 21 °C.

Vůbec nejteplejší den v tomto týdnu nás čeká v sobotu. Nejvyšší denní teploty zamíří 23 °C až 27 °C, na severu Čech zůstanou kolem 21 °C. Během dne ovšem přes naše území začne postupovat slabší studená fronta. Místy (zhruba na 30 % až 40 % území) se tak objeví přeháňky nebo bouřky. V neděli se po přechodu fronty ochladí na 19 °C až 23 °C. V jihovýchodní polovině území k tomu musíme počítat občas s deštěm nebo přeháňkami. Jinde se srážky objeví jen ojediněle a bude převládat oblačno.

Na začátku příštího týdne se denní maxima budou pohybovat kolem 20 °C. Na letní hodnoty se opět dostanou zřejmě ve středu, kdy naměříme až 26 °C. Na obloze k tomu bude málo oblačnosti a srážky se nečekají. Před námi je tak teplotně průměrné období. V některých dnech sice naměříme i letní teploty, ale většinou nevydrží příliš dlouho. Běžně se na začátku září denní maxima v nižších polohách pohybují kolem 22 °C. Jedná se i o hodnoty, které jsou blízko tepelné pohodě - tedy teplotě, při které člověku není teplo ani zima.

Teploty
Teploty dnes odpoledne v Evropě - za letními až tropickými teplotami je nutné se vydat na jih, zdroj: ventusky.com