Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Na východě trvalejší srážky, na západě přeháňky, v noci na zítřek opět častěji mráz

Nadprůměrně teplé počasí bude pokračovat

Dnes opět v Čechách teploty na řadě míst lehce překračují 20 °C. Nejtepleji je v Plzni, kde se teplota odpoledne dostala až na 21 °C. Takové hodnoty jsou přitom v dubnu výrazně nadprůměrné. Běžně se teploty v tomto období pohybují kolem 13 °C. Teplé počasí navíc bude pokračovat i v celém příštím týdnu. Významnější ochlazení je zatím v nedohlednu. Letošní duben tak s vysokou pravděpodobností skončí jako teplotně výrazně nadprůměrný a plně nám vynahradí naopak teplotně podprůměrný březen.

Dnes je na velké části území také slunečno. Více oblačnosti je na Moravě a ve Slezsku. Zítra musíme s velkou oblačností přechodně počítat i v Čechách. Na východě se navíc místy přidají přeháňky. Počasí zítra ovlivní výšková tlaková níže. Teploty ovšem budou stále relativně vysoké. Vystoupí na 15 °C až 19 °C, v místech s deštěm zůstanou kolem 14 °C. V pondělí se opět vrátí slunečné počasí. Na obloze převládne jasno až skoro jasno a teploty zamíří na 19 °C až 23 °C. V nížinách nelze vyloučit ani dosažení letních 25 °C. Bude se jednat o zatím nejteplejší den od začátku roku a zřejmě i nejteplejší den celého příštího týdne. Od úterý totiž bude na obloze již více oblačnosti (většinou polojasno). Přeháňky se ovšem objeví spíše jen ojediněle. Odpolední teploty se budou pohybovat kolem příjemných 19 °C.

Před námi je tak krásné jarní počasí a návrat zimy již nehrozí. To ovšem neznamená, že se ještě nemohou ve druhé polovině dubna v přechodném přílivu chladnějšího vzduchu vyskytnou nebezpečné ranní mrazíky. Tak daleko zatím modely předpověď sestavit nedokážou.

Počasí
Před námi je příjemné jarní počasí - v pondělí na velké části území teploty překročí 20 °C.