Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Deštivo, ve vyšších polohách trvalé sněžení a na Moravě i zabouří

Začátek nového týdne bude stále studený a na horách i se sněžením, potom se oteplí

V první polovině příštího týdne bude pokračovat studené počasí. V pondělí bude na obloze většinou oblačno až zataženo, zpočátku i polojasno. Ráno budou teploty mezi 2 °C až -2 °C, v údolích ojediněle až -4 °C. Mrazy mohou poškodit vegetaci, zejména kvetoucí ovocné stromy. Během dne naměříme 9 °C až 13 °C.

Hodně oblačnosti i srážek přinese úterý. Ráno teploty zůstanou nad bodem mrazu, ale během dne naměříme jen 5 °C až 10 °C. Půjde o nejchladnější den příštího týdne. K tomu bude na většině území občas pršet, v polohách nad 700 m sněžit. Na horách připadne pár centimetrů sněhu, na hřebenech to může být až kolem 10 cm.

Synoptická mapa
Synoptická situace v úterý v poledne - počasí ve střední Evropě ovlivní okluzní fronta, zdroj: metoffice.gov.uk

Teploty
Očekávané teploty v úterý ve 14:00 - na duhou polovinu dubna budou velmi nízké, zůstanou jen mezi 5 °C až 10 °C, zdroj: ventusky.com

Ve středu se ráno opět vyskytnou slabé mrazy. Přes den potom naměříme 9 °C až 13 °C. Na obloze bude polojasno, během dne i oblačno až zataženo a na severovýchodě se ojediněle objeví slabý déšť, od 900 m sněžení. Podobné počasí nabídne také čtvrtek s tím, že bude v průměru o 1 °C až 2 °C tepleji.

Od pátku do Česka začne proudit teplejší vzduch. Nebezpečí ranní mrazů pomine a teploty se odpoledne dostanou i nad 15 °C. Víkend zřejmě nabídne teploty mezi 15 °C až 20 °C. Vzduch bude ovšem vlhký. Počítat tak musíme s kupovitou oblačností a možností přeháněk nebo i bouřky.

Teploty
Očekávané teploty v sobotu odpoledne - přiblíží se až 20 °C, zdroj: ventusky.com