Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Na východě trvalejší srážky, na západě přeháňky, v noci na zítřek opět častěji mráz

Příští týden konečně nabídne vydatnější srážky

Sucho v Česku se začíná výrazně zhoršovat. Na některých místech za celý duben výrazně nezapršelo. Situace se naštěstí v příštím týdnu zlepší. Čeká nás totiž proměnlivé počasí doprovázené srážkami a denními teplotami jen kolem 15 °C.

Vůbec nejdeštivějším dnem příštího týdne bude hned pondělí. Tlaková níže přinese tentokrát srážky na celé území. Do úterního rána naprší na většině území od 10 do 20 mm srážek, v Krkonoších, Jeseníkách a Beskydech až kolem 30 mm. Deštivé počasí se projeví také na teplotách. Ty zítra zůstanou jen mezi 8 °C až 12 °C. V dalších dnech sice již nebudou srážky tak časté, ale stále se budou místy vyskytovat. V úterý se očekávají v podobě přeháněk hlavně na jihu a východě území. Na severu naopak ustanou. Ve středu a hlavně ve čtvrtek se budou místy vyskytovat přeháňky s úhrny do 5 mm. V pátek se přeháňky vyskytnou zřejmě na většině území. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 12 °C až 17 °C. V závěru týdne zřejmě denní teploty klesnou jen k 10 °C a v noci nelze vyloučit ani přízemní mrazíky. Pronikne k nám totiž na květen velmi chladný vzduch ze severu Evropy. Přízemní mrazíky jsou na začátku května velmi nebezpečné pro rozkvetlou přírodu. Předpovědi na závěr týdne je tak třeba pozorně sledovat.

Tip: Podrobná předpověď srážek na zítra na Ventusky

Srážky
Očekávané srážky do úterního dopoledne - v příštích hodinách zaprší na celém území, srážky pomohou zlepšit situaci ohledně sucha.