Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Deštivo, ve vyšších polohách trvalé sněžení a na Moravě i zabouří

Čeká nás proměnlivé počasí

Závěr března přinese nestálé počasí pod vlivem několika tlakových níží. V nastávajícím týdnu nás čeká o poznání deštivější a proměnlivější počasí než v tomto týdnu. Teploty budou průměrné nebo lehce podprůměrné. Již zítra počasí u nás ovlivní slábnoucí okluzní fronta. Na obloze tak bude hodně oblačnosti a od severozápadu se místy přidá slabý déšť nebo přeháňky. Na horách budou srážky sněhové. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 5 °C až 9 °C. Ještě častější přeháňky nás čekají v úterý. Zpočátku budou sněhové v polohách od 400 m, ale během dne hranice sněžení stoupne do poloh kolem 600 m. Nejvyšší denní teploty opět vystoupí na 5 °C až 9 °C.

Středa přinese podmračené a deštivé počasí. Zpočátku bude v polohách nad 500 m i sněžit, ale postupně přejde sníh v déšť i na horách. Ve čtvrtek srážky konečně ustanou a teploty vystoupí na 6 °C až 10 °C. Na obloze bude většinou oblačno. V pátek se ovšem opět rozprší. Podle současných předpokladů musíme s možností výskytu srážek a teplotami kolem 10 °C počítat i o víkendu. Modely se ovšem na předpovědi na závěr týdne zatím neshodují. Některé modely totiž na Velikonoční pondělí naznačují poměrně citelné oteplení s teplotami přes 15 °C. S ohledem na proměnlivost počasí v příštím týdnu je ovšem taková předpověď zatím velmi předčasná.

Tip: Numerický model - podrobná předpověď teplot na další dny

Počasí
V příštím týdnu nás čeká proměnlivé počasí - naše území totiž bude ležet na rozhraní chladné vzduchové hmoty na severu Evropy a teplé na jihu Evropy.