Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Proměnlivé počasí s přeháňkami, v noci na zítřek naposledy mráz

Teploty pozvolna porostou a čekají nás slunečné dny

V novém týdnu u nás bude pokračovat počasí pod vlivem tlakové výše. Počasí tak bude opět stabilní, většinou beze srážek a s mrazivými rány. Denní teploty pozvolna porostou a na obloze se často (kromě úvodu týdne) ukáže slunce.

Synoptická mapa
Synoptická situace ve středu - počasí u nás bude ovlivňovat tlakové výše nad Baltským mořem, zdroj: metoffice.gov.uk

Úvod týdne bude teplotně podprůměrný. V pondělí ráno budou teploty nejčastěji mezi -3 °C až -7 °C. Během dne se oteplí na 1 °C až 5 °C. K tomu bude na obloze hodně oblačnosti a ojediněle, na horách na severu a severovýchodě místy, se objeví sněhové přeháňky. V Jeseníkách, Beskydech a Krkonoších může připadnout pár centimetrů sněhu.

Srážky
Celkové srážkové úhrny do úterního rána, zdroj: ventusky.com

Úterní ráno přinese teploty mezi -2 °C až -6 °C. Během dne potom naměříme 2 °C až 6 °C. Na obloze bude polojasno až oblačno, na severovýchodě zpočátku zataženo a ojediněle se vyskytnou sněhové přeháňky. Odpoledne se bude od západu vyjasňovat. Ve středu ráno budou teploty opět mezi -2 °C až -6 °C. Během dne bude na západě jasno, na východě většinou oblačno. Denní maxima budou opět o trochu vyšší, vystoupí na 3 °C až 7 °C.

Ve čtvrtek již na celém území převládne jasno. Ranní teploty budou kolem -4 °C, odpolední se dostanou na 4 °C až 8 °C. Slunečné počasí nás čeká zřejmě i po celý zbytek týdne. Denní maxima se postupně dostanou k 10 °C. Rána budou ovšem stále mrazivá.

Jasno
Množství oblačnosti ve čtvrtek - na celém území převládne jasno, zdroj: ventusky.com