Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Deštivo, ve vyšších polohách trvalé sněžení a na Moravě i zabouří

Před námi je slunečný týden, teploty se dostanou na letní hodnoty

Před námi je nejslunečnější a nejteplejší týden od začátku roku. Počasí bude většinou pod vlivem tlakové výše nad Britskými ostrovy a teploty postupně porostou. Jen v závěru týdne se zřejmě ve vlhčím vzduchu objeví odpolední přeháňky nebo bouřky.

Pondělí začne slunečnou oblohou. Během dne bude ale přibývat kupovité oblačnosti na polojasno a od severu se přidá odpoledne i frontální oblačnost. Ta bude souviset se slabou rozpadající se studenou frontou. Srážky ale nepřinese. Denní maxima zamíří na příjemných 21 °C až 25 °C.

V úterý bude polojasno až oblačno, odpoledne začne pozvolna ubývat oblačnosti. Denní maxima lehce poklesnou, většinou na 19 °C až 23 °C. Slunečnější a teplejší počasí přinese opět středa. Čeká se většinou jasno nebo polojasno a denní maxima vystoupí na 22 °C až 26 °C.

Mapa
Synoptická situace v úterý - počasí u nás bude ovlivŇovat mohutná tlaková výše nad Britskými ostrovy, zpočátku nás ovlivní i slábnoucí studená fronta na východě Evropy, zdroj: metoffice.gov.uk

Oblačnost
Množství oblačnosti ve středu ve 14:00 - na velké části území zůstane modrá obloha, zdroj: ventusky.com

Slunečno se očekává také ve čtvrtek. Jen odpoledne se objeví nevýrazná kupovitá oblačnost, která ale opět přeháňky nepřinese. Teploty zamíří na 23 °C až 27 °C. Podobné počasí nás čeká také v pátek.

Teploty
Očekávané teploty ve čtvrtek odpoledne - zamíří na letní hodnoty, zdroj: ventusky.com

O víkendu se teploty čekají mezi 22 °C až 26 °C, ale již bude více oblačnosti a odpoledne se zřejmě přidají první přeháňky nebo i bouřky. Jak časté budou je ale zatím nejisté.