Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Další studená fronta, od severozápadu začne pršet, na horách vydatně sněžit

Na horách napadl sníh, čeká nás oteplení

Ledoví muži k nám přinesli chladné počasí. Na horách dokonce napadl sníh. Již včera se přibližně od nadmořské výšky 800 m vyskytovaly sněhové přeháňky. Od 1000 m se potom tvořila souvislá sněhová pokrývka. Nejvíce nového sněhu napadlo v Jeseníkách a Beskydech, kde dnes ráno leželo na hřebenech kolem 10 cm sněhu. Nový sníh ovšem hlásily i hřebeny Šumavy, kde napadlo do 5 cm sněhu. Zatímco v Beskydech a Jeseníkách již sněžení přešlo do deště, na Šumavě dnes ještě i odpoledne sněžilo. Například na Modravě se denní maxima pohybovala kolem bodu mrazu, což je v polovině května nezvyklé i na místní poměry. V noci se bude ovšem oteplovat a i zde sněžení přejde do deště.

Současné chladné počasí je už poslední připomínkou zimy. V dalších dnech se bude rychle a citelně oteplovat. Zatímco dnes zůstávala denní maxima jen kolem 7 °C, o víkendu již překročí příjemných 20 °C. Na letní hodnoty se ovšem teploty zatím ještě nedostanou. Počasí se ovšem vrátí k normálu.

Níže si můžete prohlédnout fotografie z dnešního odpoledne ze Šumavy.

Šumava
Zasněžená Šumava dnes odpoledne - pod Březníkem

Šumava
Zasněžená Šumava dnes odpoledne - pod Březníkem

Šumava
Zasněžená Šumava dnes odpoledne - Modrava

Šumava
Zasněžená Šumava dnes odpoledne - Modrava, stanice odpoledne hlásila -0,1 °C - i na místní poměry se jedná o nezvykle chladný květnový den