Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Proměnlivé počasí s přeháňkami, v noci na zítřek naposledy mráz

Další studená fronta přes naše území přejde ve čtvrtek

Dnes přes naše území přechází studená fronta, která na řadu míst přináší i vydatný déšť. Za posledních 24 hodin spadlo na jihu Čech, Vysočině a východě Čech až 50 mm srážek. V oblasti navíc nadále prší. Odpoledne budou srážky slábnout a od západu přecházet jen v místní přeháňky. Večer potom ustanou úplně.

Srážky
Srážky od nedělních 8:00 do dnešních 8:00, zdroj: hydro.chmi.cz

Zítra se počasí výrazně vylepší. Srážky ustanou a teploty zamíří na příjemných 21 °C až 25 °C. Ve středu se ještě více oteplí. Denní maxima se dostanou na 26 °C až 30 °C. Na některých místech tak opět zaznamenáme tropický den. Bude k nám totiž vrcholit příliv teplého vzduchu před studenou frontou, která se bude nacházet nad Německem. Počasí u nás začne ovlivňovat v noci na čtvrtek a během čtvrtka. Bouřky mohou být i silné. Především je doprovodí nárazy větru o síle až 90 km/h. Kde a kdy přesně se vyskytnou se bude ještě upřesňovat.

Fronty
Synoptická situace ve středu (14:00) - nad naše území bude proudit teplý vzduch, ale nad Německem už bude ležet studená fronta, která k nám dorazí v noci na čtvrtek, zdroj: portal.chmi.cz

V pátek se po přechodu fronty opět ochladí na 20 °C až 24 °C a objevit se mohou přeháňky. O víkendu se přechodně vrátí letní teploty, ale v neděli k nám zřejmě dorazí další studená fronta. Před námi je tak dosti proměnlivé počasí. Letní až tropické teploty budou střídat přechodná ochlazení.