Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Další studená fronta, od severozápadu začne pršet, na horách vydatně sněžit

Teploty opět překročí tropických 30 °C

Naposledy se u nás tropický den vyskytl v pondělí. Potom k nám po přechodu studené fronty pronikl o něco chladnější vzduch. Teploty se tak v úterý a ve středu sice pohybovaly na letních hodnotách, ale nepřekračovaly tropických 30 °C. Dnes se situace změní. Přes střední Evropu se přesouvá tlaková výše k severovýchodu a zesiluje k nám příliv teplého vzduchu. Dnes naměříme většinou 26 °C až 30 °C. Tropický den se místy očekává na jihu Moravy a v Polabí. Zítra bude ještě tepleji. Většinou mezi 28 °C až 32 °C. Na obloze k tomu bude většinou slunečno.

V sobotu počasí u nás ovlivní slábnoucí studená fronta. Stejně jako v posledních týdnech ovšem moc srážek ani citelnější ochlazení nepřinese. Na obloze v sobotu čekáme většino polojasno a ojediněle se objeví přeháňky nebo bouřky. Teploty se očekávají na západě kolem 27 °C, na jihovýchodě se dostanou až na 33 °C. V neděli oblačnosti ubude a teploty se ustálí mezi 26 °C až 30 °C. V úvodu příštího týdne nás čeká slunečné počasí s teplotami mezi 28 °C až 32 °C. Ve druhé polovině týdne by se mohlo ochladit, ale předpovědi jsou ještě nejisté.

Rekordně vysoké teploty se sice v nadcházejících dnech neočekávají (teplotní rekordy pro tyto dny se pohybují kolem 35 °C), ale i tak budou teploty výrazně nadprůměrné. Prohlubovat se bude především sucho. V nejbližších dnech se u nás žádné plošnější srážky nevyskytnou.

Tip: Ventusky - podrobná předpověď teplot a srážek na další dny

Teploty
Očekávané teploty zítra odpoledne - na řadě míst se dostanou nad 30 °C. Před námi je opět velmi teplé počasí.