Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Proměnlivé počasí s přeháňkami, v noci na zítřek naposledy mráz

V závěru týdne se oteplí, o víkendu naměříme i přes 20 °C

Dnes ráno se teploty pohybovaly kolem bodu mrazu a na první polovinu října se jednalo o velmi chladné počasí. Aktuálně se teploty dostávají nad 10 °C, ale třeba na Ostravsku stále zůstávají jen kolem 5 °C. To jsou v tomto období výrazně podprůměrné hodnoty. Běžně se v těchto dnech ranní minima pohybují kolem 7 °C a denní maxima vystupují na 16 °C. Velmi chladné ráno nás čeká ještě zítra, od středy díky velké oblačnosti a větru ranní teploty výrazně vzrostou.

Zatímco dnes je většinou slunečno, zítra se od západu zatáhne a rozprší. Ve středu ráno se čekají teploty již kolem 9 °C. Ve středu během dne se oteplí na 11 °C až 15 °C. Na obloze bude ovšem hodně oblačnosti a na jihu, postupně i na zbytku území, se vyskytne déšť. Ve čtvrtek ráno bude stále kolem 8 °C. Během dne se potom očekávají místy přeháňky a teploty mezi 11 °C až 15 °C.

Počasí se začne výrazněji vylepšovat v pátek. Srážky během dne ustanou, oblačnost se začne pomalu protrhávat a teploty zamíří na 13 °C až 17 °C, na jihu Moravy až na 18 °C. Slunečné a teplé počasí nás čeká v sobotu. Denní maxima zamíří na 17 °C až 21 °C. V neděli naměříme dokonce 18 °C až 22 °C. Začátek příštího týdne bude také zřejmě teplý. Zatím modely očekávají příchod studené fronty s ochlazením ve středu. Předpovědi na příští týden se ale ještě budou upřesňovat. V každém případě nás v závěru tohoto týdne čeká citelné oteplení.

Tip: Numerický model - předpověď teplot a srážek na další dny

Počasí
Víkendové počasí bude lákat na výlety do podzimní přírody