Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Proměnlivé počasí s přeháňkami, v noci na zítřek naposledy mráz

V příštích dnech se výrazně oteplí, ojediněle naměříme i tropických 30 °C

Dnes u nás převládá podmračené a na řadě míst deštivé počasí. Teploty se v poledne pohybují jen v rozmezí od 13 °C na jihozápadě po 18 °C na severu Čech. To jsou pro červen výrazně podprůměrné hodnoty. V dalších dnech se ovšem situace rychle změní. Již dnes se na východě Evropy nachází velmi horký vzduch. Na jihu Ukrajiny a Ruska se dnes odpoledne očekává přes 35 °C. V závěru týdne se tento tropický vzduch dostane částečně i k nám.

Zítra naměříme v maximech 20 °C až 24 °C. Ráno ještě může místy pršet, ale dopoledne budou srážky ustávat. Odpoledne se již objeví jen přeháňky nebo bouřky hlavně v horských oblastech na severovýchodě. Spolu s tím bude od jihovýchodu částečně ubývat oblačnosti. Polojasno až oblačno, zpočátku i skoro jasno, nás na obloze čeká v pátek. Přeháňky nebo bouřky se objeví na severovýchodě území. Teploty zamíří na letních 22 °C až 26 °C.

Nejteplejší počasí nás čeká o víkendu. V sobotu se očekává 25 °C až 29 °C. V nížinách (v Polabí a na jihu Moravy) lze očekávat ojediněle i dosažení tropických 30 °C. V letošním roce by se jednalo o první dosažení této hranice. Během dne se opět místy, hlavně na horách, objeví přeháňky nebo bouřky z tepla. Vzduch bude vlhký a tak musíme počítat s pocitem dusna. Letní teploty se očekávají také v příštím týdnu. Dorazí k nám pravé léto.

Teploty
Očekávané teploty v sobotu odpoledne - naměříme ojediněle i tropických 30 °C