Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Deštivo, ve vyšších polohách trvalé sněžení a na Moravě i zabouří

Zimní počasí bude pokračovat

Únor je zatím o poznání chladnější než uplynulý leden a zřejmě skončí jako teplotně průměrný. Dnes se nejvyšší denní teploty pohybují mezi 1 °C až 5 °C a přes Čechy přechází slabá okluzní fronta (místy se tak vyskytuje slabé sněžení). V noci na zítřek teploty opět klesnou lehce pod bod mrazu (většinou k -1 °C). Během dne se oteplí na 0 °C až 4 °C. Na obloze bude hodně oblačnosti a místy, zejména na horách, se objeví sněhové přeháňky. V noci z pondělí na úterý již budou noční mrazy o něco silnější. Teploty klesnou na -1 °C až -5 °C. V úterý během dne naměříme -1 °C až 3 °C. Zatímco v Čechách se ukáže i modrá obloha, na Moravě a ve Slezsku zůstane zataženo a hlavně v okolí Beskyd bude i sněžit. Také ve středu bude na západě o poznání méně oblačnosti než na východě území. Teploty se stále budou v noci pohybovat pod bodem mrazu a přes den jen lehce nad.

Výraznější změna v charakteru počasí k nám dorazí zřejmě v pátek, kdy počasí u nás ovlivní teplá fronta. Počasí v závěru týdne je ovšem ještě nejisté. Skupenství srážek bude hodně záviset na přesných teplotách a pozici tlakové níže. Minimálně do čtvrtka nás ovšem čeká poklidné zimní počasí s denními maximy jen lehce nad bodem mrazu.

Sníh
Sněhová pokrývka dnes ráno - souvislá vrstva sněhu leží na více než polovině území, zcela bez sněhu je hlavně Polabí a nižší polohy na západě. V nejbližších dnech příliš sněhu nepřipadne. Zdroj: ČHMÚ