Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečno a po chladném ránu odpoledne až 20 °C

Na západě večer hrozí bouřky, potom se ochladí

Včera se na velké části našeho území vyskytl letní den (teplota překročí 25 °C). Jednalo se o nejteplejší den u nás od září minulého roku. Teploty se pohybovaly většinou mezi 23 °C až 27 °C, v Plzni a u Prahy se dostaly až na 28 °C. Dnes bude ještě v průměru o 1 °C tepleji. Nad Německem se ovšem již vlní studená fronta, která k večeru začne ovlivňovat i počasí na západě Čech. První bouřky se vyskyrnou v pozdních odpoledních hodinách na horách na západě Čech a budou se rozšiřovat dále na severovýchod do Plzeňského a Karlovarského kraje. Při dalším postupu se budou během noci rozpadat. Zasáhnou tak jen malou část našeho území. Ojediněle je ovšem mohou doprovodit přívalové srážky s úhrny přes 30 mm, nárazy větru kolem 70 km/h a kroupy.

Zítra nás čeká již zcela odlišné počasí. Na většině území bude oblačno až zataženo a ojediněle se vyskytnou přeháňky nebo déšť. Četnější budou srážky především pozdě večer na východě území. Srážkové úhrny budou ovšem jen nízké. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 14 °C až 18 °C, na východě až na 20 °C. Na některých místech se tak oproti dnešnímu dni ochladí o více než 10 °C. V neděli bude ještě na východě území ráno doznívat déšť. Během dne se srážky objeví jen ojediněle a na obloze převládne oblačno až zataženo, přechodně i polojasno. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 16 °C až 20 °C.

Příští týden sice začne polojasným pondělím s teplotami mezi 17 °C až 21 °C, ale v dalších dnech se přidají přeháňky nebo bouřky. Tak teplé a slunečné počasí jako v těchto dnech se v nejbližších dnech nevrátí.

Tip: Numerický model - předpověď teploty a srážek na numerickém modelu

Počasí
Na západě Čech se večer a v první polovině noci na zítřek očekávají bouřky, ojediněle silné. Na zbytku území se bouřky nevyskytnou.