Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Po studeném ránu odpoledne citelně tepleji, další oteplení přinese víkend

V příštím týdnu se dočkáme jara

Zatímco první dubnový týden již zůstane rekordně chladným, v příštím týdnu se začne oteplovat. Příliv chladného arktického vzduchu v úterý skončí a začne k nám proudit teplejší vzduch z Atlantiku. Teploty se tak již v úterý dostanou k 10 °C. Počasí bude v úterý ovlivňovat tlaková níže, po jejímž přechodu k nám začne proudit ještě teplejší vzduch.

Ke konci týdne až 15 °C
Nejvyšší teploty se očekávají ke konci týdne. Od čtvrtka se budou pohybovat až kolem 15 °C. Čeká nás nejteplejší víkend od začátku roku. O poznání více bude i slunečního svitu. Slunce zatím svítilo od začátku roku jen kolem 120 hodin. Minulý rok to bylo až přes 300 hodin. Zima v příštím týdnu skončí a začne jaro.

Hrozí povodně, na východě je rekordně sněhu
Oteplení přinese výrazné tání sněhu, kterého je na našem území vzhledem k dlouhotrvající zimě velké množství. Na východě území je dokonce rekordní množství sněhu (ve Zlínském kraji byl rekord pro 1.4. z roku 2006 překonán více než dvojnásobně). V Čechách je sněhu méně a jeho množství nepřekonává rekordní hodnoty. V případě příchodu vydatnějšího deště by Česko zasáhly povodně. Podle stávajících předpokladů ovšem srážky nebudou v příštím týdnu vydatné. I přesto se očekávají problémy se zvýšenými hladinami řek.

Jaro
Příchod jara si v letošním roce dával načas, v příštím týdnu se počasí podle současných předpokladů ovšem změní a jaro nastane.