Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Po studeném ránu odpoledne citelně tepleji, další oteplení přinese víkend

Nadprůměrné teploty, překročily i 15 °C

Již včera u nás teplota na dvou stanicích překročila lehce 15 °C. Nejtepleji bylo v závětří Jeseníků a Šumavy. Dnes jsou maximální teploty ještě v průměru o 1 °C vyšší a stanicí, kde teplota překročila 15 °C je tak o poznání více. Nejtepleji dnes bylo stále v závětří Jeseníků a Šumavy. Projevuje se zde totiž fénový efekt. Vůbec nejtepleji dnes bylo ve Vidnavě na Jesenicku, kde stanice ČHMÚ hlásila 16,1 °C. Přes 15 °C se teplota dostala také v Českých Budějovicích, Klatovech, Husinci či Českém Krumlově. V Praze a v Plzni se odpolední teploty pohybovaly kolem 13 °C. Naposledy se u nás přitom takto vysoká denní maxima vyskytla na začátku měsíce.

Na všech místech dnes ovšem takové teplo nebylo. Pro dnešní den byly charakteristické veliké teplotní rozdíly zejména mezi Čechami a Moravou. Zejména na Moravě se totiž celý den udržela nízká oblačnost a mlhy. V Třebíči tak za celý den teplota nepřekročila ani 2 °C. V Brně se po celý den teploty pohybovaly kolem 4 °C. Zítra se již teplotní rozdíly vyrovnají a na většině území se očekávají teploty mezi 7 °C až 11 °C. Od západu potom začne přes naše území postupovat zvlněná studená fronta, která přinese déšť. V neděli se po jejím přechodu teploty ustálí mezi 2 °C až 6 °C.

Tip: Aktuální teploty - počasí na meteorologických stanicích v Česku

Teploty
Rozmanité teploty dnes odpoledne - zatímco na jihozápadě Čech bylo až kolem 15 °C, na Moravě se často teploty držely kolem 2 °C.