Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Zpočátku často déšť, během dne od jihovýchodu ubývání srážek

Hory čeká nástup sněhové pokrývky

Dnes zůstávají naše hory většinou bez sněhu, ale situace se rychle změní. Zítra přes naše území přejde studená fronta, po které k nám pronikne původem arktický vzduch. Sněhové vločky se v příštím týdnu vyskytnou i v nejnižších polohách. Při sněhových přeháňkách se může v nižších polohách vytvořit přechodně slabší sněhová pokrývka. Výraznější sněhová pokrývka se začne tvořit na horách. Do úterního večera zde napadne až 10 cm, v Krkonoších, Jeseníkách a Beskydech až 20 cm sněhu. V kombinaci s čerstvým větrem se budou tvořit sněhové jazyky. Na hřebenech severních a východních hor dosáhne v nárazech rychlosti kolem 90 km/h. Vítr začne slábnout během úterního odpoledne. Naposledy jsme v těchto dnech nástup zimy zaznamenali v roce 2010.

Situace v počasí se ještě více zkomplikuje ve středu, kdy počasí u nás ovlivní teplá fronta. Ta může na celé území přinést mrznoucí srážky a s nimi spojenou ledovku.

Tip: Předpověď srážek - jak bude v dalších dnech sněžit

Velká Úpa
Velká Úpa v Krkonoších dnes ve 13:15 si užívá posledního dne zcela beze sněhu, výraznější sněhová pokrývka zde byla naposledy na jaře, zdroj: Kamery.humlnet.cz