Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Více oblačnosti ale ještě poměrně teplo, hlavně na západě i přeháňky a bouřky

Napadlo od poprašku po 11 cm sněhu

Noc na dnešek na většinu území přinesla sněžení. Nejvíce sněžilo na východě a severu Čech a to i mimo horské polohy. Výška nové sněhové pokrývky se ovšem značně liší. Zatímco na pobočce ČHMÚ ve Svobodných Dvorech u Hradce Králové napadlo 10 cm nového sněhu, v samotném krajském městě leží jen poprašek sněhu. V letošní zimě zatím nejvyšší sněhovou pokrývku hlásí také Praha (od 2 do 6 cm), Ústí nad Labem (5 cm) nebo Poděbrady (6 cm). Nejvíce sněhu mimo horské polohy leží v Liberci (11 cm). Překonává tak Churáňov nebo Pec pod Sněžkou, kde se výška sněhové pokrývky pohybuje jen kolem 7 cm sněhu. Nejvíce sněhu z horských poloh hlásí hřebeny Krkonoš (do 20 cm).

O víkendu ledové dny
Během dnešního dne bude sněžení postupně ustávat. Další k nám dorazí v noci na pátek a v pátek. Příliš vydatné ovšem nebude (napadne od poprašku do 5 cm sněhu). O víkendu nás potom čekají silnější mrazy. Teploty po celý den zůstanou pod bodem mrazu (na severovýchodě území po celý den zřejmě nevystoupí nad -5 °C).

Tip: Sněhová mapa Česka

Sníh
Výška nového sněhu dnes ráno, sněžilo především na východě a severu Čech. Nejvíce nového sněhu napadlo v Liberci (11 cm), zdroj: ČHMÚ