Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečno a přes den teplo, sucho a riziko vzniku požárů stoupá

V příštím týdnu oteplení, naměříme i lehce přes 20 °C

Září je u nás zatím teplotně podprůměrné. Poslední zářijový týden ovšem přinese změnu a po delší době se teploty dostanou i lehce nad 20 °C. V pondělí bude ještě na obloze hodně oblačnosti a místy se vyskytnou přeháňky. Večer budou srážky ustávat. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 13 °C až 17 °C. V úterý již srážky většinou ustanou (objeví se jen ojedinělé přeháňky) a odpolední teploty vystoupí na 15 °C až 19 °C, na východě až na 21 °C. Na obloze bude většinou polojasno až oblačno. Podobné počasí nás čeká i ve středu. Jen zpočátku dne se dočkáme i jasné oblohy. Odpoledne naměříme 18 °C až 22 °C. Ve čtvrtek a v pátek nás již čeká slunečné počasí s odpoledními teplotami mezi 17 °C až 21 °C. Předpověď na víkend je zatím ještě nejistá. Po celý týden musíme ovšem počítat s možností výskytu ranních mlh nebo nízké oblačnosti. Ranní teploty se budou pohybovat v rozmezí mezi 6 °C až 10 °C.

Před námi je tak citelné oteplení a dočkáme se i slunečnějšího počasí. O klasické babí léto ovšem nepůjde. Střed tlakové výše nebude ležet přímo nad střední nebo jihovýchodní Evropou tak, jak je to pro babí léto typické. Bude nás ovlivňovat jen svým okrajem tlaková výše nad severovýchodní Evropou, která bude na konci týdne slábnout.

Tip: Numerický model - předpověď teplot a srážek na numerickém modelu

Podzim
V příštím týdnu se oteplí a dočkáme se i slunečních paprsků. Po ránu ovšem musíme počítat s mlhami nebo nízkou oblačností.