Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Přechodně více oblačnosti, ale srážky nepřinese

Počasí bude stále hodně proměnlivé

Dnes k nám přechodně pronikl teplý vzduch od jihozápadu. Krátce po poledni se teploty vyšplhaly na tropických 30 °C na několika místech v Polabí. Odpoledne se nejvyšší denní teploty budou pohybovat většinou mezi 27 °C až 31 °C. Zítra nás ovšem čeká výrazná změna v charakteru počasí. V noci na zítřek přes naše území začne přecházet zvlněná studená fronta. První srážky dorazí kolem půlnoci na západ Čech. Místy se vyskytnou také bouřky. Zítřejší ráno bude deštivé v celé západní polovině Čech, kde budou srážky pokračovat i v průběhu dne a budou zde nejvydatnější. Postupně se rozšíří i na zbytek území, kde již ovšem nebudou tak časté. Na Moravě a ve Slezsku se odpoledne mohou vyskytnout i bouřky. Teploty budou zítra velmi rozmanité. Především západní polovinu Čech čeká prudké ochlazení. Teploty se zde během dne budou pohybovat jen kolem 17 °C. Ve východní polovině Čech vystoupí na 24 °C a na Moravě a ve Slezsku se budou pohybovat od 26 °C do 30 °C.

Tip: Numerický model - předpověď teplot a srážek na další dny

V sobotu se již na celém území teploty ustálí mezi 21 °C až 25 °C a na obloze převládne polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami. V neděli se opět vyjasní a teploty vystoupí na příjemných 22 °C až 26 °C. Slunečný bude také úvod příštího týdne. V pondělí opět naměříme i 30 °C. Takto vysoké teploty ovšem zřejmě dlouho nevydrží a opět se ochladí. Podle současných předpokladů nás v druhé polovině týdne čekají i výrazně podprůměrné teploty jen mezi 15 °C až 20 °C, ale předpovědi se ještě budou upřesňovat.

Déšť
Především západní polovinu Čech zítra čeká deštivé počasí, spadne většinou od 10 do 20 mm srážek, na Šumavě a v Krušných horách i kolem 30 mm.