Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Na západ dorazily vydatné srážky, očekávají se i vzestupy řek - sledujeme on-line

Pondělí přinese sníh na celé území

Dnes k nám začal proudit chladný vzduch. Teploty tak zůstávají většinou mírně pod nulou. V dalších dnech se bude nadále ochlazovat. Na některých místech se zároveň vytvořila slabá sněhová pokrývka. Během noci na dnešek napadlo od poprašku do 5 cm sněhu, na horách ojediněle až kolem 10 cm. Vydatnější sněžení do Česka dorazí v pondělí.

Tlaková níže nad Středomořím
Sněžení v příštím týdnu k nám přinese tlaková níže nad Středomořím. Oblačnost tak přijde od jihu a přinese trvalé sněžení. Při těchto situacích zpravidla nejsou výraznější rozdíly v úhrnu srážek na horách a v nížinách. Na celém území se tak v pondělí vytvoří sněhová pokrývka od 5 do 10 cm sněhu. Další vlna sněžení k nám zřejmě dorazí v noci z úterý na středu. Teploty budou v těchto dnech stále pod nulou. O něco tepleji bude jen na jihovýchodě území.

Lysá hora
Počasí na Lysé hoře dnes v 10:50 z webové kamery ČHMÚ. Na Lysé hoře v noci napadlo až 12 cm nového sněhu a teploty se zde aktuálně drží kolem -8 °C. Celkově je zde 68 cm sněhu. Zdroj: ČHMÚ

Lysá hora
Množství sněhové pokrývky na Lysé hoře od roku 1982 pro 11. ledna. V roce 2006 zde byly téměř dva metry sněhu. Letošní rok je průměrný. Více naleznete v archivu počasí.