Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Většinou bez deště a hlavně na severovýchodě i polojasno

V novém týdnu i přízemní mrazíky

Přes naše území dnes postupuje studená fronta. Zatímco na Moravě a ve Slezsku se teploty šplhají přes 20 °C, na západě Čech již v přílivu chladnějšího vzduchu od severozápadu zůstávají jen kolem 10 °C. Zítra se chladnější vzduch rozšíří na celé naše území. Nejvyšší denní teploty zůstanou jen mezi 9 °C až 13 °C. Na obloze k tomu bude oblačno až zataženo a především na jihu a východě se přidají přeháňky nebo občasný déšť. K večeru začnou srážky ustávat a v noci se začne protrhávat oblačnost. Teploty v noci na úterý poklesnou na 5 °C až 1 °C. V místech, kde se vyjasní a utiší vítr, poklesnou až k bodu mrazu. Ojediněle se vyskytnou také přízemní mrazíky.

V úterý během dne se opět zatáhne a ojediněle se vyskytnou slabé přeháňky. Na hřebenech severních hor se objeví i sněhové vločky. Nejvyšší denní teploty se budou stále držet mezi 9 °C až 13 °C. V noci z úterý na středu teploty poklesnou na 4 °C až 0 °C. V místech, kde se vyjasní, budou přízemní mrazíky časté.

Ve středu se během dne oteplí na 10 °C až 14 °C. Na obloze k tomu bude většinou oblačno. Nejchladnější bude zřejmě noc ze středy na čtvrtek, kdy se vyjasní na celém území. Teploty tak klesnou na 3 °C až -1 °C a přízemní mrazíky budou četné. Ranní mráz nám ovšem vynahradí slunečné odpoledne s teplotami až 15 °C. Během dne k nám totiž začne proudit teplejší vzduch. Slunečný bude také páteční den s teplotami až 18 °C.

Vývoj počasí v samotném závěru příštího týdne je zatím nejistý. Podle některých numerických modelů k nám pronikne opět chladný vzduch a na horách by dokonce mohlo sněžit. Před námi je v nejbližších dnech chladnější počasí. Vyskytnou se také přízemní mrazíky, které mohou uškodit citlivějším rostlinám.

Tip: Numerický model - předpověď teplot na další dny

Počasí
Předpověď teplot ve 2 m nad zemí ve čtvrtek ráno - na řadě míst teploty klesnou k bodu mrazu, v 5 cm při zemi bude ještě chladněji.