Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes přeháňky hlavně na horách, zítra i jinde

Do Česka dorazí další sněžení

Zítra v Česku začne od jihovýchodu opět sněžit, v nižších polohách (zejména na Moravě) se přechodně objeví i déšť. Počasí u nás totiž ovlivní další tlaková níže, která bude postupovat ze Středomoří přes Balkán dále k severovýchodu. Sněžení ovšem již nebude tak vydatné, jako bylo o víkendu. Do čtvrtečního rána napadne většinou od 0 do 10 cm sněhu, na horách na severu ojediněle až 20 cm sněhu. Nejvíce bude sněžit ve východní polovině území (nejméně naopak na západě Čech). Čtvrteční ráno tak bude mnohde sněhobílé.

Před sněžením varuje i ČHMÚ
Upozornění na novou sněhovou pokrývku a od vyšších poloh i sněhové jazyky vydal také ČHMÚ. Platí pro východní polovinu naší země na zítřejší den. Řidiči by neměli přezouvat na letní pneumatiky. Zimní počasí bude pokračovat i v dalších dnech. O víkendu se očekávají na celém území sněhové přeháňky. V noci se bude často tvořit i náledí nebo zmrazky z roztátého sněhu.

Šance na oteplení
Dlouhodobé předpovědi zatím slibují oteplení na konci příštího týdne. Ve střední Evropě by se mělo prosadit po dlouhé době západní proudění, které přinese teplejší vzduch z Atlantiku. Teploty by se v takovém případě dostaly až přes 10 °C.

Sněžení
Upozornění ČHMÚ před novou sněhovou pokrývkou a sněhovými jazyky platí pro východní polovinu naší země.