Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Přechodně více oblačnosti, ale srážky nepřinese

Přes půl metru sněhu v USA, v Austrálii 48 °C

U nás sice panuje suchá mírná zima, která nepřináší výraznější problémy, zbytek světa ovšem trápí rozmary počasí. Západní Evropu zasáhla již několikátá hluboká tlaková níže s vichřicí, která zejména na Britských ostrovech způsobuje povodně (vzedmutá hladina moře a vydatné srážky). Na severu Skotska na horách jsou dnes opět zaznamenávány nárazy větru přes 140 km/h.

Sněhová bouře na východě USA
Nepříznivé počasí panuje i na druhé straně Atlantiku. Východní pobřeží USA zasáhla sněhová bouře. New York hlásí 18 cm sněhu. Mimořádný stav platí ve státě Massachusetts, New Jersey a New York. Úřady v těchto státech vyzvaly obyvatele, aby vycházeli jen v nutných případech. V některých oblastech těchto států napadlo přes půl metru sněhu a to i mimo horské polohy. Severně od Bostonu leží až 60 centimetrů sněhu. Východní pobřeží sužují i silné mrazy. V New Yorku dnes zůstala teplota kolem -10 °C a zítra ráno při vyjasnění může klesnout pod -20 °C. Příští týden se ovšem rychle oteplí až na 10 °C.

V Austrálii vedra
Úmorně horké léto hlásí Austrálie. V Sydney bylo včera 37 °C, ve vnitrozemí na letišti Moomba teplota vystoupila až na 48 °C. Přes 40 °C se teploty dostávají na většině vnitrozemských stanic.

New York
New York - Times Square, dnes ráno, silnice zůstávaly zapadané sněhem i v samotném centru New Yorku Earthcam.com