Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes opět přeháňky a bouřky, ojediněle ještě s přívalovými srážkami

Čeká nás vydatný déšť

Do Česka na frontální vlně z Alp zamíří vydatné deště. Pršet začne zítra odpoledne na západě Čech. Zpočátku se bude jednat o místní přeháňky nebo bouřky, které večer začnou přecházet v trvalý a vydatný déšť, který se bude pozvolna rozšiřovat do celých Čech. Ustávat bude až v pátek odpoledne.

Hrozí vzestupy řek
Nejvydatnější déšť se očekává v západní polovině Čech. Od čtvrtečního do pátečního odpoledne (za 24 hodin) zde spadne i přes 50 mm srážek. Nejvydatnější úhrny se vyskytnou v noci na pátek. S ohledem na vydatné srážky lze očekávat vzestupy řek, zejména horních toků. Informace bude upřesněna v průběhu zítřejšího dne.

V pátek večer déšť i na východě
Zatímco první vlna dešťů zasáhne Čechy, druhá se přesune i na Moravu a do Slezsku. Rozprší se zde v pátek večer a déšť bude ustávat až v sobotu během dne. Spadnout zde může přes 30 mm srážek. V neděli se již srážky nevyskytnou.

Prudké ochlazení
Zejména v Čechách se očekává prudké ochlazení. Zatímco zítra zde budou teploty kolem 27 °C, v pátek zůstanou na mnohých místech jen u 16 °C.

Tip: Předpověď srážek v ČR

Déšť
Úhrn srážek od čtvrtečního do pátečního odpoledne dle modelu NMM-3, některé modely dávají výraznější srážky spíše na západ Čech - předpověď frontálních vln je složitá. Druhá vlna srážek zasáhne i Moravu a Slezsko.