Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečno a po chladném ránu odpoledne až 20 °C

Vydatný déšť stále rozvodňuje řeky

Aktuality

V noci největší množství srážek spadlo na Moravě a na samotném jihu Čech. Déšť zde rozvodnil několik řek na třetí stupeň povodňové aktivity. Dnes bude ještě dopoledne vydatný déšť doznívat na Moravě (hlavně v Beskydech). Pozdě odpoledne déšť ustane. Rekordní množství srážek spadlo v Jeseníkách.

Víkend bude podmračený a chladný
Chladné a podmračené počasí bude pokračovat i o víkendu, kdy bude většinou oblačno s občasným deštěm. Srážkové úhrny ovšem nepřesáhnou ani 10 mm.


Povodně sledujeme on-line

13:15 Zpevnit a zvýšit hráz Petrova rybníka v Krnově na Bruntálsku se zatím nepodařilo.
11:10 Stále prší ve východní části Moravy. Počasí se v nejbližších hodinách příliš měnit nebude.
11:00 Vinou rozvodněné řeky hrozí, že se protrhne hráz Petrova rybníka v Krnově na Bruntálsku.
10:30 Tip: Diskutujte o počasí s ostatními
9:30 Od 6.9. 6:00 do 7.9. 6:00 spadlo kolem 80 mm srážek v Novohradských horách, přes 100 srážek v Jeseníkách a kolem 80 mm srážek na severovýchodě Moravy. Viz. obrázek, který znázorňuje akumuluaci srážek za 24 hodin.
9:20 Stoupat dále bude hlavně horní Olše a Rožnovská Bečva.
9:10 I v následujících hodinách bude v Beskydech pršet. Úplně zde přestane pršet až pozdě odpoledne.

9:30 Ve Valašské Meziříčí dosáhla Rožnovská Bečva 3.SPA. Většina řek v Moravskoslezkém kraji stále stoupá (kromě horních toků v Jeseníkách).

8:45 Na jihu Čech platí třetí povodňoví stupeň na řece Malši (na stanici Pořešín) a na řece Černá (na stanici Líčov). Hladina řeky Malše stoupla z běžných 20 cm na 220 cm.

8:30 Přes noc se výrazně zhoršila situace na severu Moravy. Na Lysé hoře spadlo za noc téměř 70 mm srážek, v Ostravě 57 mm a na Šeráku 18 mm.