Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Po chladném ránu většinou slunečno, v noci na zítřek hlavně na východě zase mráz

O víkendu se ochladí, zítra na západě a severozápadě bude hustě sněžit

Aktuality

Dnes k nám vrcholí příliv teplého vzduchu. Nejvyšší denní teploty tak vystoupí na 6 °C až 11 °C, při slabším větru zůstanou kolem 1 °C až 5 °C. Zítra se ovšem počasí výrazně změní. Přes naše území bude postupovat zvlněná studená fronta, po které se k nám obnoví příliv chladnějšího vzduchu.

Zmíněná fronta přinese i srážky, a to především do západní poloviny Čech. Skupenství srážek bude rozmanité. Zpočátku půjde o déšť, ale ten bude od západu přecházet ve sněžení. A právě na západě a severozápadě Čech se zítra dopoledne vyskytne i husté sněžení, při kterém během pár hodin napadne 5 až 15 cm mokrého sněhu. V krajích Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém a v nejzápadnějších částech Středočeského kraje tak hrozí zítra dopoledne komplikace v dopravě. Pod tíhnou mokrého sněhu se zde mohou lámat i větve stromů.

Sněžení
Předpověď srážek na sobotní dopoledne (úhrn za 3 hodiny). Bílými tečkami je označeno sněžení. V oblastech se slabšími srážkami u Prahy se naopak očekává déšť. Hranici sněžení sníží právě vydatnost srážek. Například i v Plzni napadne kolem 5 cm sněhu za tři hodiny, zdroj: ventusky.com

Tip: Předpověď postupu sněžení na numerickém modelu