Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Více oblačnosti ale ještě poměrně teplo, hlavně na západě i přeháňky a bouřky

Bílé Vánoce hlavně ve vyšších polohách

V Česku se dnes vyskytuje sněhová pokrývka přibližně od nadmořské výšky 500 m. Ráno se přechodně poprašek sněhu objevil i v nižších polohách. Ten ovšem rychle taje. V dalších dnech již sněhu příliš nepřipadne, spíše ho bude ubývat.

Oteplení v pátek
V pátek zejména do Čech pronikne teplý vzduch. Teploty vystoupí až k 6 °C a slabý déšť se objeví i na horách. O něco chladněji zůstane na Moravě a ve Slezsku.

Studená fronta na Štědrý den
Na Štědrý den přes naše území přejde studená fronta. V polohách od 700 m, postupně od 400 m, začne opět sněžit. Večer budou srážky ustávat. Teploty se budou pohybovat kolem 3 °C.

Na Štěpána bude většinou polojasno až oblačno s teplotami kolem 2 °C. Ojediněle se objeví i slabé sněžení, zejména na severních horách.

Výrazné oteplení na horách
V novém týdnu k nám začne proudit velmi teplý vzduch. Oteplení se projeví zejména ve vyšších vrstvách atmosféry. Na horách teploty vystoupí až k 8 °C.

Sněhobílé Vánoce lze tak očekávat většinou jen v polohách nad 600 m. Jedinou výjimkou bude severovýchod Česka (Slezsko a část Moravy), kde bude v následujících dnech chladněji, a proto zde sníh, který dnes napadne, vydrží místy i v nižších polohách.