Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Poměrně slunečno, hlavně na jihozápadě ojediněle přeháňky

Nový týden již chladný a občas s deštěm, v závěru týdne se počasí vylepší

V novém týdnu nás již čeká o poznání chladnější počasí než v tomto týdnu. Teploty budou podprůměrné a hlavně v úvodu týdne bude pršet. Ve druhé polovině týdne se začne počasí zlepšovat.

V pondělí bude většinou zataženo a hlavně v Čechách bude občas pršet. Na Moravě a ve Slezsku se během dne srážky objeví jen ojediněle. Nejvyšší denní teploty budou od 14 °C na západě do 26 °C na jihovýchodě území. Večer a v noci na úterý ale v podobě přeháněk a bouřek dorazí i sem. Bouřky ojediněle doprovodí přívalové srážky. Na intenzitě večer naberou srážky i v Čechách. Od pondělního do úterního rána spadne zřejmě od 20 do 40 mm srážek, ojediněle až 50 mm.

Mapa
Synoptická situace v pondělní v poledne - počasí u nás stále bude ovlivňovat vlnící se fronta nad Alpami, zdroj: metoffice.gov.uk

Převážně zataženo se čeká také v úterý a na většině území se čeká déšť nebo přeháňky, zpočátku ještě půjde i o vydatnější srážky. Na východě se ojediněle vyskytnou bouřky. Odpoledne a večer bude docházet ke slábnutí a místy ustávání srážek. Nejvyšší denní teploty budou mezi 14 °C až 18 °C, na východě až 22 °C.

Srážky
Očekávané srážkové úhrny za pondělí a úterý - zaprší na celém území, celkové úhrny mohou překročit i 50 mm, zdroj: ventusky.com

Středa přinese oblačno až zataženo. Místy se vyskytne ještě déšť nebo přeháňky, ale později budou srážky ustávat. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 16 °C až 20 °C. Ve čtvrtek nás čeká oblačno až zataženo, místy, hlavně na severozápadě, se objeví přeháňky. Teploty vystoupí na 19 °C až 23 °C.

V pátek srážky již ustanou a převládne slunečno s teplotami mezi 20 °C až 24 °C. Slunečná bude také sobota, kdy už teploty vystoupí na letních 26 °C. Letní teploty nabídne i neděle, ale už se mohou opět vyskytovat přeháňky.

Teploty
Očekávané teploty v sobotu - vrátí se slunečné počasí a teploty zamíří na letní hodnoty, zdroj: ventusky.com