Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Po studeném ránu odpoledne citelně tepleji, další oteplení přinese víkend

V polovině pracovního týdne se opět rozprší

V tomto týdnu se u nás často vyskytovaly srážky, ale hlavně první polovina týdne byla i letní. Nový týden již nabídne nižší teploty. K tomu stále musíme počítat se srážkami. Hned první dva dny nového týdne ale budou ještě většinou beze srážek. I díky tomu půjde o nejteplejší dny z celého týdne.

V pondělí se očekává skoro jasno až polojasno, na severovýchodě i oblačno a ojediněle se zde vyskytnou přeháňky. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 18 °C až 22 °C, na severovýchodě zůstanou kolem 18 °C. Úterý začne často slunečným počasí, ale během dne bude od západu oblaků přibývat až na zataženo a ojediněle, večer na západě místy, se objeví slabý déšť.

Mapa
Synoptická situace v pondělí v poledne - počasí u nás ještě bude ovlivňovat tlakový výše, nad Britskými ostrovy ale už bude ležet studená fronta, která k nám dorazí ve středu, zdroj: metoffice.gov.uk

Ve středu už se rozprší. Čeká se zataženo a na většině území déšť. Srážky mohou být i vydatnější s úhrny až kolem 30 mm za 24 hodin. Teploty se ve středu čekají mezi 15 °C až 19 °C, na jihu a jihozápadě až 21 °C. Ve čtvrtek se potom čekají srážky hlavně na jihu území. Jinde bude většinou oblačno a teploty zamíří na 16 °C až 21 °C.

Srážky
Očekávané srážkové úhrny do čtvrtečního rána - většina srážek spadne během středy, zdroj: ventusky.com

V pátek a i o víkendu bude na obloze hodně oblačnosti a místy se čekají přeháňky, ojediněle může i zabouřit. Teploty budou dále klesat. V pátek naměříme 15 °C až 19 °C, v neděli už jen 12 °C až 16 °C. Pocitovou teplotu bude dále snižovat čerstvý vítr. Úvod týdne tak bude lehce nadprůměrný, jeho konec naopak podprůměrný.